torsdag 9 januari 2014

Härligt hem i Helsingborg

Min syster och hennes man gillar att bygga hus (!) och har byggt sitt andra hus i Helsingborg. De har gjort roliga lösningar och har en personlig stil i sitt hem.
Köket är hemmets hjärta, dels för att Cilla har ett stort intresse för matlagning och bakning och dels för att den anslutande matplatsen ligger i mitten och binder ihop alla rum på entréplanet.  Att Patrick tidigare varit militär kan man se spår av i inredningen :-) Jag älskar bilden av familjens händer som hänger på väggen!

En av Cillas goda bakverk - jultårta (recept från Lomelinos tårtor). 

Från hallen ser man matplatsen som ligger i anslutning till köket. Tapet från Josef Frank och träd-klädhängare från Swedese. Bänk från Ikea och grön korg från Design House Stockholm. Stolarna vid matbordet är Eames DSR-stolar. Bakom trädet sitter lysdioder som ger ett snyggt sken bakom stammen på kvällen.

Vid matplatsen finns stora glasdörrar som vetter ut mot altanen. Cilla har (förutom inredning, pyssel, mat- och bakintresse) ett stort trädgårdsintresse och den nya trädgården som hon själv designat håller på att växa till sig. De är fem kompisar i området som har bildat en trädgårdsförening som har regelbundna möten med olika teman, åker på studiebesök till olika trädgårdar (även i England...) och designar trädgårdar åt andra. Det låter superkul, och jag önskar att det kunde finnas likasinnade i Bromma, så jag kunde vara med ;-) 
I området är de flesta hus vita, så deras terrakottaröda hus sticker ut.

Vid matplatsen finns en hel vägg med förvaring i form av skåp från Ikea som satts samman. Snyggt och praktiskt! Förvaring är något man verkligen tänkt till på i detta hus (och som jag är avundsjuk på). I arbetsrum och sovrum finns även där hela väggar med förvaring och sovrummen har stora inredda klädkamrar.

Pianot från vårt barndomshem har fått plats mellan matplats och vardagsrum. Jag var den som började ta pianolektioner, men avskydde att spela. Cilla blev istället den som fortsatte spela och även äldsta dottern Anna-Märtha har nu börjat lite smått. 

Detaljbild av askar som står på brickbordet. Färgtemat i hemmet är svart, vitt och orange. T ex är alla el-uttag orange. 

Vardagsrummet har en fantastisk takhöjd och går ut i vinkel från övriga huset. Svart skinnsoffa och Jetson-fåtöljer från Bruno Mathsson. Även i vardagsrum finns militära lådor med i inredningen, här som tv-möbel. 

Sovrummet på entréplan är en verklig färgklick med orange-rosa tapet "Manuel Canovas". Överkast från Anna O. Lampor med orange detaljer på nattduksborden, May Day från Flos.

Alla tre badrummen i huset har svart-vit rutiga golv. Detta är gästtoaletten som har fått en lyxig känsla med mormors kristallkrona, kopparkittel för toalettpapper samt en guldspegel. Tavlorna med landskapsteman har min bror gjort. Mina barn älskar denna lyxiga toalett!

Trappan har familjen designat själva och går man uppför den kommer man till barnens våning.

Lampan som hänger över trappan har Cilla gjort själv! I allrummet finns både klättervägg, ringar i taket och en tv-hörna, så det är verkligen barnens våning. Jag gillar att det är heltäckningsmatta på hela detta våningsplan. Det dämpar ljudet och är skönt att gå på.

Flickornas rum går i rosa. I båda rummen har Cilla skrivit texter på frihand på väggen. Här står början på en berättelse där man får hitta på fortsättningen själv, så att det bli en ny saga varje kväll. 

Det är ett hem med många finurliga detaljer som har en skön och personlig stil. Synd bara att det är så långt borta...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar