måndag 18 november 2013

Hemma hos mig

Nu har jag visat bilder från flera av mina vänners hem, men faktiskt inte så mycket hemifrån mig. Välkommen in.

I hallen har vi lagt en mörkgrå matta som är oerhört praktisk. De grå hall-lamporna kommer från Ikea. Äpplet i hallen kommer från Mokkasin och rymmer mycket saker som lätt ligger framme och stökar annars. Den svarta väggen är målad med griffeltavelfärg och där skriver vi upp alla veckans aktiviteter. Tavlorna med landskaps- djur, svampar, vapensköldar och blommor har min bror målat.


Från hallen ser man rakt in i vardagsrummet som är inrett i vitt, grått och röd-orange. Lampan från House Doctor som hänger över soffbordet hittade vi i grovsoprummet :-) Golvlampan är från Flos. De röda 50-tals fåtöljerna har hängt med sedan den första egna lägenheten och är inropade på auktion och omklädda av mina föräldrar.

I vardagsrummet finns också en matplatsdel. Ljuslyktan på bordet är i glas och koppar och jag fick den i födelsedagspresent <3. Fåtöljen Åskbollen som står i burspråket kommer från min svärfar och där brukar jag sätta mig med ett magasin, en kopp te och titta ut på vår lilla trädgård.
Jag har tröttnat på stolarna runt matbordet och skulle gärna ha stolarna "About a chair" från Hay istället...

En vägg i vardagsrummet har vi målat grå och det är inget vi har ångrat. Kontrasten mot det vita gav lite mer liv i rummet tycker jag. På TV-bänken från Voice står ännu en lampa från Flos. Den grå färgen kommer igen i köket, som har grått kakel. I köket finns ytterligare en matplats. Stolar DSR designade av Eames, lampa från le Klint, gardin och lampskärm från Svenskt Tenn. 

En trappa upp ligger barnens rum.
I somras gjorde jag ett ryck under sista semesterveckan och alla tre barnen fick byta rum med varandra. Jag rev ut ALLA saker ur rummen. Maken sorterade och slängde massor av avlagda saker och kläder och jag målade om inne i rummen. Vi gjorde moodboards och började sedan inreda. Det var slitigt men väldigt roligt, och det blev klart på 1 vecka!

Storasysters rum går i svart, vitt och turkost. Den svart-vita mattan är från Ikea, såsom skrivbord, PS-skåpet och fåtöljen. Hyllan över skrivbordet hade morfar i sitt pojkrum. Den gamla skolplanschen med hundar kommer från farfar. Hyllan med gosedjur bredvid sängen hittade vi i grovsoprummet och spraymålade det svart. Mobilen i taket har Filippa gjort själv av origami-svanar.

Tavlan av Lisa Rinnevo är en doppresent. Tavlan med månen har Filippa målat själv.

Mellansysters rum är litet och mysigt. Julia ville ha en lite lyxig känsla och då passar ju gammelmormors kristallkrona bra in! Nattduksbord från Kartell. Även Julia fick en Rinnevo-tavla i dop-present.

Lillasyster Ellasrum går såklart rosa. Bokhyllorna är från Zebra och pom poms från Panduro.

Populärast är nog ringarna i taket och klätterväggen. Klätterväggen är tapetserad med en djungeltapet designad av min bror. 
Klädkammaren är inredd med plats för dock- och pet shophus i lagom lekhöjd. 

På mellanvåningen finns även badrum och allrum. Allrummet används mest för TV eller film-tittande av barnen. Ljuslykta från by Larssen. Planschen kommer från Moderna Muséet.

Badrummet har plats för både dusch och inbyggt badkar. Kaklet (från M2) på golvet ser ut som kalksten, men är inte lika ömtåligt.

Högst upp ligger vårt sovrum som går i lila toner. Där uppe finns även en arbetshörna. Jag gillar faktiskt inte att ha arbetsplats i sovrummet (enligt Feng Shui ska man väl helst inte ha det för att få lugn och harmoni), men jag har inte fått igenom att ta bort den...


Ja så ser det alltså ut hos mig just nu. Får se vad nästa projekt blir. Sovrummet kanske? Eller köket? Eller förvaring i vardagsrummet? Det finns alltid nya idéer i alla fall, hi hi :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar